IceSpy

Olemme hankkineet edustukseemme kätevän IceSpy-lämpötilaloggerin, joka automaattisest kirjaa muistiinsa lämpötiloja.

icespy

Laitteen avulla apteekki voi:

1. Tehostaa lääkevalmisteiden kylmä- ja viileäsäilytyksen lämpötilojen pysymistä aina sallituissa rajoissa. Lämpötilan kirjauksen aikaväli säädettävissä välille 4 s - 4 h.

2. Säästää henkilökunnan vaivaa, vapauttaa lämpötilan kirjaamisen vaivasta (tarkistus tapahtuu tarkastamalla välkkyvien led valojen väri, tarkistus kannattaa kirjata tehdyksi). Kirjaus laitteen muistiin myös yöllä ja viikonloppuna.

3. Dokumentoida tarkasti lämpötilat listana ja grammina, tulosteena tai sähköisenä.

4. Varmistaa kylmälaitteen sopivuus lääkkeiden säilytykseen vertaamalla eri säilytys-paikkojen lämpötilojen eroja.

IceSpy on kooltaan pieni (185 x 25 mm, 80 g) lithium-paristolla toimiva logger-laite, joka rekisteröi langattomasti kylmälaitteen sisällä olevia lämpötiloja.Laite kytketään kaapelin avulla tietokoneeseen ja mukana seuraavan yksinkertaisen ohjelman avulla määritetään lämpötilan mittauksen aikaväli ja lämpötila
-alue, jonka poikkeamista punainen led syttyy. Loggeri irrotetaan tietokoneesta ja viedään kylmälaitteen sisälle.Laitteen kahden led-valon avulla saadaan aina langattomasti kolmenlaista tietoa:

       1. Onko säädetty lämpötila pysynyt?
       2. Onko poikkeamia tapahtunut?
       3. Onko laite nyt oikeassa lämpötilassa?

Laitetta ei siis tarvitse siirtää pois kylmälaitteesta eikä kytkeä tietokoneeseen, jos keltainen "kaikki kunnossa" -led vilkkuu.Jos mittausväli on säädetty esim. yhteen tuntiin, laitteeseen mahtuu 275:n vrk:n lämpötilat =6600 mittaustulosta. Kun IceSpy:n sisältämä rekisteri on siirretty tietokoneen muistiin, tiedot voidaan tulostaa tai tallentaa sekä luettelona että graafisena esityksenä. Laite on iskunkestävä ja vesitiivis.

mittaus

Kuva 1. Kuvakaappaus lämpötilaloggerin keräämästä datasta. Loggeri on ollut jääkaapissa 2 päivää.

mittaus2

Kuva 2. Lämpötilaloggerin lukijaohjelma näyttää otantataajuutta vastaavat lämpötilat selkeästi kellonaikoineen.